Matilda Ämve
/

Kreatör

 

Konst


Här flödar både färger och känslor fritt och ingen målning blir varken rätt eller fel. De bara är. De finns till. Och utan dem hade alla dukar varit tomma, så varje litet färgstråk har ett värde! Med den utgångspunkten skapar jag alla mina tavlor.

Målningen Stadsljus i sitt nya hem


Sedan jag började måla har jag förstått att skapandet ligger djupt rotat i oss alla, det gäller bara att hitta det. I det kreativa får vi släppa vardagens snabba tempo och bara vila. Finna ro för den inre världen och låta känslor och tankar lämna kroppen en stund för att hamna på duken, i musiken eller i något annat konstnärligt.

Nedan kan du se ett litet urval av mina akrylmålningar. Några verk är till salu och om du blir intresserad av en målning får du gärna kontakta mig. Innan ett köp skickar jag fler bilder, i olika vinklar och inredningsmiljö. 

Det går även bra att specialbeställa en målning utifrån önskemål om t.ex. färgsättning och storlek. 

Företag och föreningar får gärna kontakta mig angående samarbeten och utsmyckning till lokaler. Alla förfrågningar är välkomna!


En kreatör är aldrig duktig, 
bara tillräckligt modig för att låta själen dansa fri!

 


Klicka för att se hela målningen samt information. 

Längre ned på sidan finns ytterligare tankar om några av verken. 


Tankar kring några av målningarna

Östergötland Om du går längs ett fält i Östergötland i juli kan jag nästan lova att du får se stora skaror av blåklint, landskapets egen blomma. De allra vackraste stunder kommer i skymningen, när de blå blommorna möter den rosaskimrande kvällshimlen. Den här målningen är hemma för mig. (Såld)

Människovärde Jag har två vänner som kommit hit till Sverige som flyktingar. De har varit tvungna att lämna sina familjer för att ge sig ut på långa vandringar. De har gått över berg, genom karga landskap och i snöstorm. Mina två vänner har fått varsitt besked. Jag har haft glädjen att fira min ena vän som fått ett nytt hemland i Sverige! Men jag bär också sorg. Sorg för att min andra vän måste lämna, ge sig av igen. En ny vandring. Bortstött. I den här målningen ser jag människor som får stanna och människor som tvingas att gå. Om igen. (Såld)

Juni Den vackra månaden juni bär på färger och ljusa, ljumma kvällar. Stjärnhimlen syns samtidigt som ängsblommorna, för det blir aldrig riktigt mörkt. Då känner jag livet i mig, som farbror Nilsson i Madicken skulle ha sagt!

Vågor En målning som skapades särskilt till sommarutställningen 2018. Jag följde den blå färgen och i bilden ser jag vågor, men också ett större landskap med höga fjäll och himlen en sommarnatt. Vad ser Du?

Bräcklig På samma sätt som en fjäril är ömtålig är jag en bräcklig person. Jag faller lätt in i ångest och har kämpat mot psykisk ohälsa många år. Men jag vet också att jag, likt en fjäril, är vacker mitt i min bräcklighet. Jag lämnar guld efter mig där jag flyger. Och jag styr mot ljuset. De tunga skyarna lättar och solen skiner igenom. I den ena kanten av målningen finns en liten skada. Först tänkte jag beskära tavlan för att den skulle vara hel. Men jag har låtit den lilla revan vara kvar. Även det trasiga tillför något. Och i sprickorna kommer ljuset in. Är du också bräcklig? Du är otroligt vacker i din skörhet! Dina vingslag sprider guld. (Tingad)

Aurora Första gången jag upplevde norrsken var en nyårsafton. Den vintermörka himlen fylldes först med fyrverkerier för att en stund senare bjuda på ett vackert grönt sken i fjärran. Det var en magisk stund för mig och sedan dess har detta ljusfenomen förtrollat mig. Livet kan vara så otroligt vackert!

Dimman lättar Sällan är världen så vacker som strax efter att ett dimhölje har lättat och allt blir klart på nytt. Färgerna upplevs starkare än vanligt. Så kan det vara i livet också. Om du går igenom en period av dimma kan du ändå känna trygghet. Dimman kommer att lätta och då blir livsfärgerna klarare än någonsin. Ljuset bryter fram. (Såld)

Saltstänk Den här tavlan målade jag en av de allra första sommardagarna. Jag längtade till havet. När jag ser målningen är det som om jag känner svalkande vatten som stänker upp i ansiktet. När längtan drar i mig tittar jag på tavlan, känner vattnet och drömmer mig bort en stund.

Väck mig, Stadsljus och Väntar på kärlek ur kollektionen "För Avicii" Dessa målningar har jag skapat till minne av Tim "Avicii" Bergling. Hans bortgång berörde mig djupt och hans musik har varit inspiration till dessa tavlor. Varje målning bär en låttitel översatt till svenska. (Stadsljus och Väntar på kärlek sålda)


Vad påverkar tavlans kostnad?

När du köper en målning av mig får du ett signerat originalverk som är helt unikt! Tavlornas prissättning baseras främst på materialkostnader och arbetstiden jag lagt ned. Min önskan är att alla som är intresserade av min konst ska ha möjlighet att köpa den och om du vill delbetala så ordnar jag det. I närområdet levererar jag tavlorna personligen, men vid postfrakt kan en kostnad tillkomma. Jag är godkänd för F-skatt.

Ämve Art är min enda inkomstkälla och när du handlar av mig stöttar du min resa ut ur psykisk ohälsa och in i ett fungerande arbetsliv.                                     

Jag är otroligt tacksam till dig för det!